НОВИНИ

Virtual Machine Manager Pro предлага сигурност и ефективност във виртуализираните среди Понеделник, 02 Юли 2018

-

Synology обяви официалното пускане на приложението Virtual Machine Manager Pro, предназначено за професионални потребители. VMM Pro позволява на съвместимите Synology NAS да изпълняват множество виртуални машини, в това число Windows, Linux и Virtual DSM. Приложението подпомага администраторите при интегрирането и управлението на множество Synology NAS посредством виртуализиран клъстър и позволява гъвкаво дистрибутиране на хардуерните ресурси, и миграция на виртуалните машини между хостове без прекъсване. В списъка с функции присъстват още възможностите за създаване на регулярни snapshots и бекъп на виртуални машини с цел създаване на ефективна и безопасна виртуализирана среда.

Virtual Machine Manager събра значителен положителен отзвук с последната си версия, която беше инсталирана на над 130,000 Synology NAS през последната година. Инструментът повишава ефективността на работа на системните администратори и същевременно защитава критичните виртуални машини. Добре обмисленият клъстър позволява управление на няколко NAS и на виртуални машини, разпределени на различни NAS през един интерефейс, и дава възможност на ИТ служителите да планират действия за защита на данните със snapshots и отдалечено репликиране в рамките на клъстъра. Освен, че позволява на потребителите да правят пълни "моментни снимки" (snapshots) на виртуални машини и репликиране само за секунди, VMM Pro предлага и усъвършенствани функции като High Availability. Тя облекчава проблемите, свързани с прекъсване на услугите и максимизира наличността на виртуалните машини след лесна инсталация. Всеки Synology NAS, който поддържа VMM Pro, предлага 30-дневен пробен период за приложението.

Ключови възможности на Virtual Machine Manager Pro:

Клъстърна инфраструктура

С VMM можете да създадете клъстърна инфраструктура с до седем Synology NAS. VMM Pro позволява миграция и гъвкава скалируемост за балансиране на натоварването и заделяне на ресурси.

Пълна защита на виртуални машини

Snapshot функциите и плановете за защита, предлагани от VMM, позволяват клониране и възстановяване на виртуални машини в рамките на секунди. Това дава спокойствие при възникване на човешка грешка или хардуерна повреда.

Миграция на живо

Нито едно закъснение или прекъсване не е допустимо, когато става дума за вреда върху бизнеса. VMM прави възможно безпроблемното мигриране на машини от един Synology NAS към друг. Можете дори да съхранявате данните си на трета машина.

Висока наличност

Synology VMM HA осигурява ценово ефективен и лесен метод за наличност на услугите. В случай на възникване на сървърна повреда, засегнатите виртуални машини автоматично се рестартират на друг NAS в рамките на клъстъра.

Лиценз

Предлагат се лицензи за Virtual Machine Manager Pro (VMM Pro) за 3 и 7 машини. Можете да създадете VMM клъстър с до седем Synology NAS. Всеки лиценз активира функциите на VMM Pro за клъстър за период от една година.

За повече информация, моля посетете:

Продуктовата страница на Virtual Machine Manager Product: https://www.synology.com/en-global/dsm/feature/virtual_machine_manager

Лицензиране на Virtual Machine Manager Pro:

https://www.synology.com/products/VMMPro_License_Pack

Виртуален DSM лиценз: https://www.synology.com/products/VDSM_License_Pack