НОВИНИ

Synology пусна официално DiskStation Manager 6.2 Вторник, 29 Май 2018

-

Новата версия 6.2 на операционната система за NAS устройства на Synology излезе от фазата на бета тестване и вече е официална. Основният фокус при разработката на DiskStation Manager 6.2 е осигуряването на по-голяма гъвкавост по отношение на управлението на сторидж ресурсите и по-лесно използване във всеки аспект. Това е постигнато с нови версии на Advanced LUN, iSCSI Manager и Storage Manager, които вече предлагат много по-добри начини за управление. Обновени са и модулите, които се грижат за сигурността (засичат се подозрителни опити за логване в системата), а същевременно е минимизирано времето за поддръжка и обслужване (downtime).

Доказана надеждност

По време на тестовия период, продължил осем месеца, бета версията на DSM 6.2 е била свалена на над 71000 устройства. С цел постигане на ненадмината стабилност са проведени над 50000 отделни вътрешни теста.

Подобрена iSCSI услуга

Новият Advanced LUN предлага ултра бързо създаване, възстановяване и клониране на snapshots, както и VAAI/ODX поддръжка за подобрена производителност с виртуални машини.

По-висока производителност

Скоростта на последователен запис е подобрена с 46%, благодарение на новия Advanced LUN, който повишава ефективността.

Нов iSCSI Manager

Новият интерфейс, създаден за ИТ администратори, оптимизира iSCSI управлението и наблюдението.

Snapshot репликиране

Позволява ефективно създаване и управление на snapshots на споделени папки и iSCSI LUN. С дебюта на Advanced LUN в DSM 6.2, създаването и репликирането на LUN snapshot може да бъде изпълнено за секунди.

Наблюдавайте заеманото от snapshots място с един поглед

Snapshot калкулаторът осигурява прозрачен отчет за мястото, заемано от snapshots на споделени папки. ИТ администраторите могат да използват мястото за съхранение по- ефективно като изтрият обемистите snapshot-и.

Storage Manager

По-усъвършенстван и с повече възможности.

Storage dashboard

Новата страница за управление предлага богата и изчерпателна информация, както и приятелски потребителски интерфейс.

По-интуитивно управление

Storage pool заменя RAID Group и Disk Group, за да унифицира структурите за съхранение и да осигури еднородно и безпроблемно изживяване при управление на сториджите.

Bit rot prevention

Интелигентното "пречистване" на данните може периодично да проверява вашия сторидж, за да намали вероятността от незабелязана повреда на данните и да минимизира риска от непоправими грешки.

Synology High Availability

Едно всеобхватно подобрение, което включва оптимизирани системни ъпдейти, по-интуитивни операции, по-бързо начално конфигуриране и чисто нов инструмент за мониторинг.

Оптимизирани системни обновявания

Без повече неудобства, свързани с времето на инсталиране на ъпдейти, когато услугите трябва да бъдат спирани. Некритичните рестарти могат да бъдат избегнати и да изчакат до инсталирането на важни ъпдейти, за да се увеличи до максимум времето на наличност.

едизайн на важните операции

Клъстерните операции са претърпели редизайн и вече са вградени, за да осигурят сигурно и интуитивно преживяване при управление на клъстери.

Ускорено начално конфигуриране

Наличен е нов допълнителен метод за начално конфигуриране на клъстер, който помага за настройка на SHA само за минути.

Инструмент за мониторинг с оценка в дълбочина

В допълнение на общия преглед на системата е наличен вграден монитор на ресурсите за активни и пасивни сървъри, който позволява по-детайлен контрол на SHA клъстър.

Системни подобрения

Btrfs за повече модели

Файловата система Btrfs се поддържа от определени NAS устройства от серията Value NAS. По този начин потребителите получават най-развитата технология за съхранение на данни с функции като самолекуване на файлове, консистентност на данните и snapshots на споделени папки.

Цялостна защита на сигурността

Synology осигурява интелигентно засичане на анормални опити за логване и гъвкави профили за сигурност на връзката.

Security Advisor

Чрез използване на интелигентни техники, Security Advisor може да се самообучава от предишни опити за влизане в системата, да засича анормални логини и да показва географската локация на атакуващия. Потребителите могат да генерират дневни и месечни отчети за сигурността.

TLS/SSL Profile Level

По-усъвършенстван метод за конфигуриране на нивото на сигурност на профила, който предлага персонализирано решение, задоволяващо изискванията за сигурност на различни мрежи.

Пълни спецификации на новата версия можете да намерите тук: https://www.synology.com/en-global/dsm/6.2/software_spec

Можете да изпробвате демо версията тук: https://www.synology.com/en-global/dsm/live_demo