НОВИНИ

Supermicro RSD 2.1 ще предлага pooled all-flash NVMe сторидж Четвъртък, 19 Април 2018

-

Supermicro обнови своята Rack Scale Design (RSD) платформа до версия 2.1, която поддържа pooled all-flash NVMe сторидж за приложения с високи изисквания към производителността като интензивни изчисления и анализ на данни, видео стрийминг и софтуерно дефинирани среди (SDS).

Supermicro RSD позволява на доставчиците на облачни услуги, телекомите и големите корпорации да изградят собствени софтуерно дефинирани центрове за данни или да разширят съществуващите такива. Supermicro RSD се базира на Intel® Rack Scale Design (Intel® RSD), който представлява архитектура за центрове за данни, използваща отворени стандарти. Intel RSD помага на големите центрове за данни да поддържат нови приложения, които изискват много бърз сторидж с голям капацитет, който да бъде споделен. При сегашния главоломен ръст на центровете за данни Intel RSD осигурява план за изграждане на центрове за данни с по-голяма гъвкавост и скалируемост, повече сигурност и по-добър контрол, като същевременно постига значителни спестявания в капиталовите и оперативни разходи.

Supermicro RSD управлява шкафове от независими сървъри, системи за съхранение на данни и мрежово оборудване с помощта на Redfish Restful API, което стандарт в индустрията и позволява изграждане на разнородни среди с оборудване на различни производители и поколения хардуер. Supermicro RSD 2.1 предлага висока производителност, плътност и NVMe поддръжка за чувствително повишаване на ефективността на центровете за данни, максимално използване на наличните ресурси и по-ниски разходи. Тази технология бележи промяната на стратегията към изграждане на хетерогенни набори от ресурси в големите центрове за данни.

All-flash NVMe системите заемат само 1U място в шкафа и поддържат до 32 hot-swap 2.5" NVMe SSD с общ капацитет от половин петабайт, който може да бъдат достъпван от 12 хоста едновременно. При това сървърните групи могат да бъдат създавани динамично, а изчислителните ресурси – ъпгрейдвани независимо един от друг.

За постигане на оптимална съвместимост Supermicro RSD 2.1 работи на всички сървъри и системи за съхранение от поколението X11 с Intel® Xeon® Scalable процесори, както и на предишното X10 с Intel® Xeon® E5-2600 v4. По този начин инвестициите на клиентите са защитени и те имат гъвкави възможности да изградят нов или да разширят съществуващия център за данни. Supermicro RSD 2.1 е тясно интегрирана с други софтуерни слоеве за управление на центрове за данни като OpenStack, които позволяват изграждане на облачни инфраструктури открай-докрай.

Традиционните начин за скалиране на ресурсите в центровете за данни обикновени изискват добавянето на сървърни модули с фиксирани изчислителни, мрежови и сторидж параметри. Поради различния жизнен цикъл на тези ресурси, се налага цялостен ъпгрейд на целия набор от сървъри и твърде ранно сваляне от употреба на оборудване, в което е инвестирано и което все още може да се използва.

Повече информация за Supermicro RSD 2.1 и как тази архитектура пести ресурси, можете да научите от видеото: https://www.youtube.com/watch?v=84AL3V4HuJ4.

Други ключови възможности на Supermicro RSD 2.1 включват:

  • Интерактивен екран, който дава на администраторите общ поглед върху всички физически активи под управлението на RSD.
  • Интерактивен, топологичен изглед на физическия шкаф и шаси в интерфейса Supermicro Pod Manager. Администраторите могат да избират шаси от шкафа и да получат детайли на ниво компоненти като например BMC IP адрес, физическа позиция в шкафа и други свързани характеристики.
  • Аналитична информация за системата като натоварване, използване на процесорите и паметта. Тези данни не само помагат на потребителите да разберат как се използват техните системи, но и да предскажат възможни поведения в бъдещи периоди.

Потребителите могат да изпробват решението чрез отдалечен достъп, който позволява динамично конфигуриране на хардуерни ресурси за различни типове натоварвания.

За целта е нужно да се свържете със Supermicro по имейл: total_solutions@supermicro.com.