НОВИНИ

Supermicro навлиза в ерата на Petascale компютрите Петък, 17 Август 2018

-

Нова 1U система на @Supermicro предлага 1 Petabyte (PB) NVMe" (Non-Volatile Memory Express) сторидж при използването на 32 @Intel EDSFF SSD-та, които са достъпни в предната част на шасито. Такава плътност на съхранение позволява оптимизиране на мястото в центровете за данни.

Постиганата производителност също е впечатляваща и се равнява на 13 милиона IOPS и 52 GB/s скорост на трансфер.

Новите 1U all-NVMe Storage Server и JBOF разпределят данните в сторидж пулове, които бързо се превръщат в предпочитана хардуерна инфраструктура за взискателен анализ на Big Data, какъвто се използва при автономното шофиране и засичането на финансови измами в реално време. До осем хоста могат да бъдат свързани директно към 1U pooled NVMe сторидж. Клиентите, които искат да развият решение от типа NVMe over Fabrics (NVMeoF), могат да свържат стотици хостове по Ethernet.

1U all-NVMe Storage Servers и JBOF на Supermicro помагат за максимално използване на високопроизводителните ресурси за съхранение и намаляват заеманата площ, което води до по-ниска обща цена на притежание (TCO).

Другата добра новина е, че новите EDSFF модели са термично оптимизирани и изискват по-малък въздушен поток от традиционните 2.5-инчови U.2 SSD. Серията Intel SSD DC P4500 във формат EDSFF поддържа облачно съхранение и софтуерно дефинирани инфраструктури, и позволява скалиране на капацитета на всяко SSD, както и монтиране на повече SSD-та на сървър за осигуряване на повишена плътност на данните (TB на рак).

За постигане на по-голяма гъвкавост, обаче, се поддържат не само EDSFF драйвове, но и Intel Ruler, както и класическите U.2 SSD. JBOF решенията стандартно идват с резервирани hot-swap охладители и захранвания, както и с опция за монтаж без инструменти, което подобрява възможностите за сервизиране и лесна замяна. По отношение на достъпа се поддържа отдалечено включване и изключване на системите, както и отдалечено управление на захранването на всеки диск (power cycling).

За повече информация относно JBOF, посетете: www.supermicro.com/products/system/1U/136/SSG-136R-NR32JBF.cfm