НОВИНИ

Supermicro RSD 2.1 ще предлага pooled all-flash NVMe сторидж Четвъртък, 19 Април 2018

-

Supermicro обнови своята Rack Scale Design (RSD) платформа до версия 2.1, която поддържа pooled all-flash NVMe сторидж за приложения с високи изисквания към производителността като интензивни изчисления и анализ на данни, видео стрийминг и софтуерно дефинирани среди (SDS).

Supermicro RSD позволява на доставчиците на облачни услуги, телекомите и големите корпорации да изградят собствени софтуерно дефинирани центрове за данни или да разширят съществуващите такива. Supermicro RSD се базира на Intel Rack Scale Design (Intel RSD), който представлява архитектура за центрове за данни, използваща отворени стандарти. Intel RSD помага на големите центрове за данни да поддържат нови приложения, които изискват много бърз сторидж с голям капацитет, който да бъде споделен. При сегашния главоломен ръст на центровете за данни Intel RSD осигурява план за изграждане на центрове за данни с по-голяма гъвкавост и скалируемост, повече сигурност и по-добър контрол, като същевременно постига значителни спестявания в капиталовите и оперативни разходи.

Supermicro RSD управлява шкафове от независими сървъри, системи за съхранение на данни и мрежово оборудване с помощта на Redfish Restful API, което стандарт в индустрията и позволява изграждане на разнородни среди с оборудване на различни производители и поколения хардуер. Supermicro RSD 2.1 предлага висока производителност, плътност и NVMe поддръжка за чувствително повишаване на ефективността на центровете за данни, максимално използване на наличните ресурси и по-ниски разходи. Тази технология бележи промяната на стратегията към изграждане на хетерогенни набори от ресурси в големите центрове за данни.

All-flash NVMe системите заемат само 1U място в шкафа и поддържат до 32 hot-swap 2.5" NVMe SSD с общ капацитет от половин петабайт, който може да бъдат достъпван от 12 хоста едновременно. При това сървърните групи могат да бъдат създавани динамично, а изчислителните ресурси - ъпгрейдвани независимо един от друг.

За постигане на оптимална съвместимост Supermicro RSD 2.1 работи на всички сървъри и системи за съхранение от поколението X11 с Intel Xeon Scalable процесори, както и на предишното X10 с Intel Xeon E5-2600 v4. По този начин инвестициите на клиентите са защитени и те имат гъвкави възможности да изградят нов или да разширят съществуващия център за данни. Supermicro RSD 2.1 е тясно интегрирана с други софтуерни слоеве за управление на центрове за данни като OpenStack, които позволяват изграждане на облачни инфраструктури открай-докрай.

Традиционните начин за скалиране на ресурсите в центровете за данни обикновени изискват добавянето на сървърни модули с фиксирани изчислителни, мрежови и сторидж параметри. Поради различния жизнен цикъл на тези ресурси, се налага цялостен ъпгрейд на целия набор от сървъри и твърде ранно сваляне от употреба на оборудване, в което е инвестирано и което все още може да се използва.

Повече информация за Supermicro RSD 2.1 и как тази архитектура пести ресурси, можете да научите от видеото: https://www.youtube.com/watch?v=84AL3V4HuJ4.

Други ключови възможности на Supermicro RSD 2.1 включват:

  • Интерактивен екран, който дава на администраторите общ поглед върху всички физически активи под управлението на RSD.
  • Интерактивен, топологичен изглед на физическия шкаф и шаси в интерфейса Supermicro Pod Manager. Администраторите могат да избират шаси от шкафа и да получат детайли на ниво компоненти като например BMC IP адрес, физическа позиция в шкафа и други свързани характеристики.
  • Аналитична информация за системата като натоварване, използване на процесорите и паметта. Тези данни не само помагат на потребителите да разберат как се използват техните системи, но и да предскажат възможни поведения в бъдещи периоди.

Потребителите могат да изпробват решението чрез отдалечен достъп, който позволява динамично конфигуриране на хардуерни ресурси за различни типове натоварвания.

За целта е нужно да се свържете със Supermicro по имейл: total_solutions@supermicro.com.