НОВИНИ

Infortrend обяви новия хибриден облачен сторидж EonStor GSc Четвъртък, 19 Юли 2018

-

Infortrend обяви новия хибриден облачен сторидж EonStor GSc. Фамилията от модели е предназначена за бизнеси, които искат да ускорят миграцията към облачни услуги като прехвърлят и управляват данни между локални и облачни среди по прозрачен начин. EonStor GSc предлагат различни функции като облачен кеш и бекъп, както и облачно преподреждане на данните според честата на достъпа до тях.

Линията GSc се явява наследник на досегашната GS и се предлага в три версии. Моделите EonStor GSc 2000 / 3000 са ценово ефективни решения за облачните нужди на малки и средни предприятия, а EonStor GSc 5000 е високопроизводителна система за съхранение, подходяща за съвременни центрове за данни.

Устройствата GSc опростяват инсталацията на облачни услуги като поддържат съвместимост с наличните ИТ среди и предлагат достъп до данните на ниво файл и блок, използвайки популярни протоколи и намалявайки значително трудностите при преконфигуриране.

В допълнение, Infortrend GSc позволява създаване на локален кеш за по-бърз достъп до облачните данни и задаване на една от 9 налични политики на кеширане. Съхраняваните в облака snapshots на локалните данни дават възможност за постигане на допълнително ниво на сигурност под формата на отдалечен бекъп.

Сигурността на данните в облака винаги е топ приоритет на предприятията и затова GSc поддържа 256-битово AES криптиране, а целия обмен на данни се извършва по SSL. Вградените функции за компресия и дедупликиране намаляват разходите като пестят изразходваното облачно пространство. GSc предлагат връзка към Amazon S3, Microsoft Azure, Openstack Swift и Alibaba Cloud.