НОВИНИ

256 TB NVMe сторидж в 1U формат от Supermicro Понеделник, 07 Май 2018

-

Supermicro Computer обяви, че са налични два нови модела all-flash NVMe системи - 1U SuperServer и 1U JBOF, които поддържат 32 бр. hot-swap NVMe SSD с форм-фактор Intel "Ruler", които се монтират през предния панел.

Новите Intel SSD DC P4500 във формат "Ruler", които приличат на 12-инчова чертожна линия, са термично оптимизирани и изискват до 55% по-малък въздушен поток за охлаждане в сравнение с традиционните 2.5-инчови U.2 SSD. Серията Intel SSD DC P4500 е предназначена за облачно съхранение и софтуерни дефинирани инфраструктури.

Посредством използване на новия формат "Ruler", новите 1U системи на Supermicro предлагат решение, което е термично оптимизирано, предлага висока плътност на данните и изключителна производителност от изцяло флаш носители. Те са проектирани за постигане на висока плътност и могат да поемат до 32 hot-swap "ruler" устройства, при което общият капацитет достига 256TB. Това е три пъти повече от предишното поколение 1U all-flash модели като се очаква скоро да бъдат достигнати стойности от над 1 Patabyte. Новият JBOF модел поддържа гъвкави конфигурации с до 12 хоста и изключително висок трансфер на данни със скорост до 64 GB/s.

Двете нови системи трансформират мястото за съхранение в споделени пулове, които бързо се превръщат в предпочитана хардуерна инфраструктура за взискателни приложения като анализ на Big Data, автономно управление на превозни средства и засичане на финансови измами в реално време. Клиентите, които искат да имплементират NVMe over Fabric (NVMeoF) решение, имат възможност да свържат стотици хостове към високопроизводителния NVMe сторидж по Ethernet. Основните предимства на двата нови модела са максималното използване на високопроизводителните ресурси за съхранение и по-малката заемана площ в центровете за данни, което намалява общата цена на притежание.

Новите all-flash NVMe системи на Supermicro поддържат не само формата "Ruler", но и стандартни U.2 SSD, което осигурява на потребителите по-голяма гъвкавост. Според плановете на Supermicro тези 1U системи ще могат да предложат половин петабайт по-късно през тази година и 1 петабайт в началото на следващата при използване на стандарта EDSFF. Системите се доставят стандартно с резервирани охладители и захранвания с гореща замяна, както и с гнезда за дискове, които не изискват инструменти за монтаж. Поддържат се още отдалечено включване и изключване, както и отдалечен рестарт за всеки диск поотделно.

https://www.supermicro.com/products/system/1U/136/SSG-136R-NR32JBF.cfm