НОВИНИ

Новият рутер Synology MR2200ac осигурява по-качествен Wi-Fi сигнал и подобрена сигурност в Интернет Неделя, 21 Октомври 2018

-

Synology Inc. обяви своя първи Mesh рутер MR2200ac, който поддържа Wi-Fi Protected Access (WPA3). Продуктът е предназначен за всеки домашен потребител, който иска да има бърз и надежден Wi-Fi сигнал в целия периметър и да може да защити, и контролира своята безжична мрежа. Благодарение на модулния дизайн, покритието може лесно да бъде разширено с допълнителни модули, които изграждат мрежа за домове и помещения с всякакъв размер.

Покрийте целия дом с високоскоростен Wi-Fi

Базиран на четириядрения SoC Qualcomm IPQ4019, MR2200ac използва трибандов Wi-Fi дизайн, за да елиминира мъртвите зони и да осигури високоскоростен Интернет достъп дори в най-отдалечените ъгли на дома. Всичко в мрежата се управлява от Synology Router Manager (SRM) - спечелила много награди операционна система, която предлага много функции от корпоративно ниво и има интуитивен потребителски интерфейс.

  • Интелигентна mesh технология: MR2200ac динамично избира най-добрия маршрут (2.4GHz, 5GHz или Ethernet) за комуникацията между всеки рутер и клиентите, което гарантира най-бързия канал до Интернет.
  • Подобрено роуминг преживяване: изчерпателната поддръжка на стандарти - включително 802.11 k, v, и r - позволява преместване от едно място на друго без затруднения.
  • Лесна инсталация: изберете кой MR2200ac рутер искате да добавите директно от браузъра или мобилното приложение DS router и гледайте как мрежата се конфигурира и оптимизира сама.
  • Едно табло за управление на Wi-Fi: наблюдавайте статуса на всички Wi-Fi точки и безжични устройства. Връзките в безжичната мрежа са илюстрирани върху красива карта. Налични са усъвършенствани опции за конфигуриране на Wi-Fi достъп за гости.
  • аботи със Synology RT2600ac: позволява разширяване на покритието на MR2200ac.

Безопасен Интернет за всеки

Последната версия SRM 1.2 разполага с чисто нов пакет Safe Access, който осигурява най-добрата в класа родителска защита и автоматично защитава достъпа на ниво мрежа, така че не е нужно да търсите решение за всяка конкретна платформа.

  • Създайте онлайн свят, подходящ за деца: настройте потребителски профили и решете по какъв начин и за колко време всеки може да използва Интернет. Защитете подрастващите от съдържание за възрастни с помощта на уеб филтри и SafeSearch. Уеб филтрите могат да бъдат настроени по график, за да ограничават използването на социални медии от тийнейджъри само в специфични часове. За по-малките може да бъде създаден списък с одобрени сайтове, които могат да посещават.
  • Научете как децата използват Интернет: вижте кога са онлайн, кои устройства използват и дали случайно не се натъкват на неподходящи сайтове. Те могат да ви изпращат заявки за отблокиране на конкретни адреси. По този начин винаги имате контрол върху достъпа им до съдържание.
  • Мрежови профили за семейни джаджи и IoT устройства: всичко, свързано към вашата локална и гост мрежа, ще следва политиката, която сте заложили, а необичайните активност се прекратяват и записват в журнал.
  • Тихо подсигуряване на периметъра: инструментите за интелигентен анализ на DNS и IP заплахи блокират достъпа до опасни сайтове в реално време, а новата функция Google Safe Browsing за рутери Synology разширява защитата на Google срещу malware, социално инженерство и нежелан софтуер върху цялата мрежа.

Wi-Fi сигурност от следващо поколение с WPA3

MR2200ac е един от първите рутери, сертифицирани като WPA3 съвместими. Това е най-новия стандарт за Wi-Fi сигурност с опции, включващи WPA3-Personal, WPA3-Enterprise и Enhanced Open". MR2200ac дава на домовете, офисите и публичните пространства най-съвременни защити срещу подслушване и други атаки през Wi-Fi. Всеизвестната практика на Synology за бързи и постоянни ъпдейти поддържа mesh мрежата готова да се противопостави на новопоявили се заплахи.

Очаква се броят на свързани към Интернет устройства да нараства с 12% на годишна база - от 27 милиарда през 2017 г. до 125 милиарда през 2030 г по данни на HIS Markit.

"Когато се замислихме за увеличаващия се брой свързани устройства, осъзнахме, че въпросът не е само в свързването им," каза Kuei-Huan Chen, старши мениджър в Synology. "В случая много по-важно е да разберем какво се случва в нашата мрежа, за да защитим устройствата и семейството си от външни атаки. Точно с тази идея е разработен рутера MR2200ac. Съвместната ни работа с Qualcomm Technologies позволи да осигурим в MR2200ac поддръжка на последните технологии за Wi-Fi сигурност и да направим безжичната мрежа по-интелигентна и безопасна," добави той.

Наличност

MR2200ac може да бъде поръчан в ADSYS - ексклузивен дистрибутор на марката Synology за България. Цената на модела за нашия пазар е 266 лв. с ДДС.

За повече информация за продукта, моля посетете: https://www.synology.com/products/MR2200ac