НОВИНИ

Безплатен бекъп на цялата ИТ инфраструктура с Active Backup Suite Понеделник, 15 Октомври 2018

-

Осигуряването на сигурността на данните в хетерогенни среди е колкото отговорна, толкова и трудна задача. Новият софтуерен пакет Active Backup Suite на Synology предлага гъвкави опции за бекъп, централизирано управление на задачите и лесно възстановяване на данните.

Active Backup Suite работи с VMware, Windows, Mac, Office 365 и G Suite и осигурява резервно копиране на данните от всяка система в IT инфраструктурата върху Synology NAS. Основен плюс на решението е лесното и централизирано управление и присъединяване на системи, чийто данни ще бъдат архивирани. Това се случва в единна конзола, където с един поглед може да бъде проследен прогреса на задачите, системните аларми и да бъдат предприети коригиращи действия. Наред с това се постига чувствително намаление на времето за извършване на бекъп и използвания капацитет, благодарение на използването на нарастващи бекъпи и технология за глобално дедупликиране. Този подход осигурява пълно покритие на рисковете за данните, както и намаляване на времето за поддръжка и усилията от страна на системните администратори.

Важно предимство на Active Backup Suite е бързото възстановяване на данните, което може да се извърши на ниво файл, имидж или виртуална машина. Така независимо дали става дума за хардуерна повреда, вирусна атака или случайно изтриване на данни, работоспособността на системите може да бъде възобновена буквално за минути посредством зареждане на виртуална машина в Synology Virtual Machine Manager (VMM).

ешението предлага тотално възстановяване на системните конфигурации, независимо дали става дума за клиентски PC или сървъри. Възстановяването на потребителски компютри включва пълния набор от данни - имейли, събития в календара, контакти и съхранени в облачен драйв файлове и може да бъде извършено директно от самите служители, при което не се ангажират системните администратори.

Пакетът Active Backup Suite може да бъде използван напълно безплатно на всеки Synology NAS с архитектура x64.