НОВИНИ

Компактни високоефективни сървърни решения от ADSYS® Четвъртък, 20 Април 2017

-

Увеличаването на броя на сървърите в сървърните помещения се сблъсква с редица проблеми, най-вече с нуждата от повече място, захранване, охлаждане, окабеляване и т.н. Едно комплексно решение на тези проблеми е MicroBlade на Supermicro, реализиращо най-високата плътност на сървъри в индустрията в момента - 14 сървърни нода в 3U височина от стандартен 19" шкаф или 28 нода в 6U. Чрез високоефективно резервирано захранване и въздушно охлаждане на цялото шаси, вградени мрежови комутатори и отдалечено управление по мрежа на всички сървърни нодове, системата MicroBlade намалява оперативните разходи и подобрява усвояването на пространството в сървърните помещения до 56% в сравнение с традиционните решения.

MicroBladе позволява голяма гъвкавост - например 6U решението поддържа:

  • 112 нода Intel Atom или 56 нода Intel Xeon E3 v5/v6 или 56 нода Intel Xeon D или 28 двупроцесорни нода Intel Xeon E5-26xx v3/v4

  • езервирано захранване с 96% ефективност

  • езервирани мрежови комутатори 10/2,5/1 Gbps

  • езервирани модули за отдалечено управление със съответния софтуер и IPMI 2.0

Интересна възможност е ползване на различни нодове в едно шаси. В зависимост от конкретните нужди може да се ползват нодове с 1 или 10Gbps свързаност, с поддръжка на NVMe, с 1, 2 или 4 диска 2.5" HDD/SSD.

Един двупроцесорен нод-сървър поддържа 2 процесора Intel Xeon Е5-26xx v3/v4, RAM памет до 256 GB DDR4-2400 ECC VLP RDIMM, 2 LAN порта по 10 Gbps, IPMI 2.0, KVMoverIP и 2 диска 2,5" SATA3 HDD/SSD.

Мрежовите комутатори също са в няколко варианта, като предлагат до 4 броя 40 Gbps Ethernet uplinks и 56 броя 10/2,5/1 Gbps Ethernet downlinks.

Всичко това позволява да се изгради едно гъвкаво, скалируемо и икономично решение с приложение в много области. Подходящо е както за центрове за данни, така и за всички, които искат да спестят място в сървърното помещение и да получат повече изчислителна мощ с по-малки капиталови разходи и по-ниска цена на придобиване.

Специалистите от ADSYS ще конфигурират, асемблират, инсталират и тестват най-подходящото за клиента решение.

ADSYS асемблират сървъри със собствена марка AIS от повече от 15 години. Сървърите са добре познати на нашия пазар и се ползват както от малки фирми, така и в корпоративния сектор. Базирани са основно на процесори Intel Xeon и ползват компоненти от утвърдени производители като Supermicro, QCT, AsrockRack, AIC, Broadcom Limited (LSI), Areca, HGST.

Продуктовата гама предлага и решения за малък офис, и корпоративни решения - мултипроцесорни сървъри ( 2, 4 и 8 CPU), блейд системи, дискови системи, клъстърни решения и др.